Nakkistroganoff


Virkistävän mukavaa perjantai päivää.
Aurinko senkun paistaa ja räystäät tippuu.
Niin keväinen fiilis 🌞

Täällä mennään nyt ihan intuition mukaan eli tänään tekee niin mieli nakkikastiketta ja eikös me sitä sitten syödä?
Eilen tuli ostettua nakkeja, vaikkei meillä edes paljoa enään syödä lihaperäistä ruokaa.
Mikä hassuinta Muru sanoi syödessämme tätä ruokaa, että oli eilen miettinyt, että tekisi niin mieli nakkistroganoffia.
Ollaan me kyllä niin samiksia, samoja ruokiakin tekee mieli, vaikkei edes puhuttu niistä toistemme kanssa mitään 😂



Tästä kastikeesta riittää neljälle nälkäiselle ruokailijalle.
Jos siis syöjiä on enemmän tuplaat vain annoksen.
Jäihän sinulle puolet nakkipaketista pakasteeseen laitettavaksi 😋
Minulla on tapana liha ym. makkararuoissa käyttää noin puolet vähemmän proteiinia.
Silti ruoka ei kärsi ulkonäöllisesti taikka maullisesti laisinkaan.

2 rkl kasvisrasvaa
6 nakkia
1 iso sipuli
hieman vajaa 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
8 dl vettä
n. 1 dl ketsuppia
1 suolakurkku
1/2 tl mustapippuria
ripaus ruususuolaa

Leikkaa nakit sekä sipuli ja paista niitä hetki pannulla.
Lisää joukkoon jauhoseos ja sekoittele seosta pohjaa myöten, 
ettei seos pala.
Lisää joukkoon vesi, ketsuppi sekä suolakurkkukuutiot.
Sekoita kastiketta huolella, ettei siihen jää paakkuja.
Mausta kastike pippurilla ja anna sen sitten hetki tekeytyä.
Maista kastiketta tässä kohdin, jos maku on juuri passeli nauti se perunoiden ja salaatin kanssa tai tarvittaessa lisää joukkoon ripaus suolaa.




Maailmassa ei ole yhtään puuta, 
jota myrsky ei olisi ravistellut.

-Tupu-

Kommentit