Lihaisa maalaispata
Tämä ruoka on yksi bravuuri ruoistani, kun väkeä on tulossa syömään hieman enemmän.
Tähän pataan saat piilotettua kaikki jääkaapissa majailleet kasvisket ja olen joukkoon laitellut välillä myös sulatejuustoa tai tuorejuustojen rippeet.
Toinen ihanan asia tässä ruoassa on valmistus
tämän saa tehtyää jo edellispäivänä ja aamusella vain paistaa kaikki pannulla sekä maiustaa ruoan makuisekseen, sitten vain uuniin muhimaan puoleks toista tuuniksi ja toinen saman lainen jälkilämmössä.
Alkaa meinaan olla semmoista settiä ruokapöytään tarjolle.
Liha ja kasvikset ovat ihanan suussa sulavia.
700 g possunulkofilettä
n. 1 kg perunoita
n. 1 kg porkkanoita
1 bataatti
1 vihreä paprika
1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
2 sipulia
6 valkosipulin kynttä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 1/2 tl ruususuolaa
1 kasvisliemikuutio
2 rkl timjamia
2 rkl rosmariiniä
n. 1 l vettä
Vettä kannattaa tosiaan olla sen verran, että kaikki kasvisket peittyvät.
Näin kasvisket eivät tummu yön aikana.
Leikkaa aamulla lihapaloiksi ja paista liha/kasvisseosta kolmessa erässä pannulla mausta jokainen erä erikseen näin saat ruokaan hyvän ja tasaisen maun.
Kaada kaikki uunivuokaan ja kaada sekaan vettä.
Nyt sitten vuoka uuniin 150 asteeseen puoleksitoista tunniksi.
Laita uunin lämpö pois päältä puolentoista tunnin päästä ja jätä vuoka vielä muhimaan uuniin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Mukavaa, kun kommentoit