Gluteeniton vuokaleipä
Tänään on ollut aivan mahtava aamu, vaikka pakkas asteita onkin melkein kaksikymmentä.
Täällä pyykkikone on jo päällä heti aamutuimaan ja vanhat pyykitkin on saatu kaappeihin paikoilleen.
Aamuteet on Murun kanssa juotu ja puolet hoidokeista on tullut jo hoitoon ja aamun riisipuuroa aletaan kiisselin kera pian syömään.
Aamupäivästä emme menekään tänään ulos tuon paukku pakkasen takia, mutta meillä on kyllä muuta kivaa tekemistä lasten kanssa tarjolla.
Näet juustosarvet odottavat tekijöitään.
Meillä on tänään tosiaan tarkoitus valmistaa tavallisia ja gluteenittomia juustosarvia, mutta niistä lisää sitten huomenissa.
Nyt tähän kauraisaan gluteenittomaan vuokaleipään.
Eilen äimistyin täysin tilanteeseen, ettei Murulla ollut ollenkaan leipää syötäväksi.
Pakkohan se oli kietaista essu eteen ja alkaa leipomaan leipää.
Aamupäivästä valmistin gluteenittoman vuokaleivän kohoamaan ja iltapalalla Muru sai uunituoretta leipää ilta-teen kaveriksi. Olisinhan minä voinut tehdä jotain nopeampaakin leipää tarjottavaksi, mutta jotenkin tämä resepti nyt tuntui kiinnostavalta ja hyväähän tästä tuli.
Valmistaminen oli simppeliä ja taikina oli kerrassaan ihanaa työstää.
4 dl kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl psylliumjauhetta
hieman yli 1 tl ruususuolaa
3 dl kaurajauhoja (Gluteeniton)
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
Sekoita kaikki aianekset kädenlämpöisen veden joukkoon.
Sekoita kaikki huolella keskenään ja vuokkaan.
Muotoile käsin leivästä vuoan muotoisen.
Laita sitten vuoan päälle muovikelmu ja anna leivän kohota kelmuna alla kuudesta tunnista seuraavaan päivään.
Laita vuoka uuniin 225 asteeseen ja paista 40 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä.
ovat ne ihan tavalliset,
arkiset päivät.
Avaa silmäsi näkemään hetkien arvo.
Kommentit
Lähetä kommentti
Mukavaa, kun kommentoit