Porkkana-hallapihvit
Kaksi hoidokkia on paikalla, vanhin ja nuorin lapsista .
Kasvisseoksen olin tehnyt jo eilen tuttuun tapaani valmiiksi ja laitoin sen muovikulhoon, jonka kannen suljin tiiviistti kiinni, niin ettei porkkana vain tummu yön aikana jääkaapissa.
Hyvin pysyi väri ja seos oli aivan freesiä.
Nämä pihvit ovat vieneet niin minun, Murun, kuin hänen sukulaistensakin sydämet.
Silloin vain tein pihvit pelkästään hallasta ja porkkanasta sekä munanjatkeesta, koska joukossamme oli niin paljon allergikkoja.
Pihvit voi joko paistaa lettupannulla tai tavallisella paistinpannulla, mutta nopein ja ehdottomasti helpoin tapa on paistaa pihvit uunissa.
Unohdin ostaa eilen kaupasta kermaviilin, että olisimme saaneet pihveille kylmän kastikkeen.
Nyt tulee lämmin hollandeiskastike ranskalaisten ja porkkanapihvejen kaveriksi.
4 porkkanaa
1 cm inkivääriä
1 pkt kotimaista hallajuustoa
1 valkosipulinkynsi
1 cm kuivattua chiliä
2 kananmunaa
3/4 dl (gluteenitonta) korppujauhoa
1/2 tl korianteria
1/2 tl herbamarea
1/2 tl mustapippurimurskaa
Raasta porkkanat, inkivääri ja hallajuusto karkealla raastinterällä.
Silppua valkosipuli ja chilipieniksi ja lisää munat sekä mausteet seoksen joukkoon.
Paista pihvit pannulla molemminpuolin kauniin värisiksi tai paista pihvit uunissa 250 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia.
Se ymmärtää, hyväksyy ja antaa anteeksi.
-Tupu-
Siis mikä on halla juusto? Tarkoititko halloumia?
VastaaPoistaKiitos viestistäsi. Olet muuten ensimmäinen kommentoija täällä minun uudessa blogissani.
PoistaKyseessä on Juustoportin tekemä kotimainen vuohen- ja lehmänmaito valmiste. Voi toki käyttää halloumia tilalla, jos niin haluaa.
Kiitti vastauksestasi ! Sulla on kiva blogi ja varsinkin ruokajutuista saan itsekin uusia ideoita ! - Airiina
Poista