Paahdetut porkkanat

 

Mun jalat tai takareidet ovat ihan piukeena ja jomottaa,
mutta sillain ihanasti.
Tietää näet sen, että tuolla jäisillä poluilla on tullut rämmittyä monen monta kertaa tällä viikolla.
Onneksi tuo kevät tekee jo tuloaan ja viikon parin päästä päästään kävelytkin ilman tällättiä pohkeen pakotuksia.


Tiedättekö sen ihanan tunteen, 
kun keittiö tuoksuu niin vietävän hyvälle 
ja on ilo tarjota muille sitä herkullista omatekemää ruokaa.

Olen näin vanhoilla päivilläni tykkästynyt juureksiin 
ja erityisesti porkkanaan.
Vai onkoha tässä käynyt niin salakavalasti,
että Muru on saanut höynäytettyä minut
rakastumaan tuohon pirteän oranssiin juurekseen.
Olenhan minä tykännyt aina porkkanasta, 
mutta enemmäkseen vain raasteena ja tuoreena.
Keitetty porkkana ei ole kuulunut ennen niihin minun lempi juttuihini.
No, onneksi siihen on tullut muutos
 ja nykyään porkkanaa on pöydässämme ainakin kerran jos ei toisenkin viikon aikana.



n. 700 g porkkanoita
n. 1 dl öljyä
2 murskattua valkosipulin kynttä
 1-2 rkl timjamia
ripaus suolaa
1 dl raastettua parmesaania
2 rkl sitruunan mehua

Kuori helutessasi porkkanat.
Leikkaa isommat porkkanat kahteen osaan pitkittäin 
ja pienemmät vain puoliksi tai tarvittaessa ne voi jättää myös kokonaisiksi.
Sekoita öljyn joukkoon kaikki muut ainekset 
ja kaada sitä porkkanoiden päälle lusikalla.

Paista porkkanoita uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia
tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Nauti sellaisenaan tai salaatin sijasta ruoan lisäkkeenä.



Pyrin elämään hidasta elämää.
En tarvitse suuria seikkailuja,
enkä halua elämääni jännitystä.
Vaan elän tätä turvallista arkeani
ja tuttuja rutiineja.
Eikä minun elämäni silti ole laisinkaan tylsää,
vaan se on täynnä kauniita hetkiä ja elämän iloa

Onko sinulla toiveita?
Mihin sinä pyrit elämässäsi?
Oletko sinä onnellinen?
Vain sinä pystyt vaikuttamaan 
omaan elämääsi.

-Tupu-


Kommentit