Hapanjuurisämpylät airfryer


 
Meillä on nyt paljon pöhötelty ruokia
 sekä leipiä ja muitakin herkkuja airfyerillä.
No, todellakin hyvä juttu tämä meidän 
keittiö remppa, 
vaikka mieluummin olisin oppinut tuon kokkailun ihan 
muulla tavalla.
Muuten olisin kokkaillut pöhöttimellä jääneet vain siihen,
 että jotain pientä ja simppeliä.
Nyt on tullut tosiaan kokeiltua leipomisetkin epäonnistumisiakin
uhmaten.
Ruoat sitä vastoin olen saanut onnitumaan pöhöttimelläni 
yli odotusten. 
Kiusaukset ja pannarit olen saanut tosiaan
todella herkullisiksi.
Siispä, jos siellä ruudun toisella puolella olisi jotain 
hyviä pöhötys vinkkejä alkajalle, niin otan innolla kaikki vastaan.




No, niin nyt se on taasen hapanjuurileivonnan vuoro.
Sitähän minä harrastan nyt kerran viikossa.

Nyt alkaa juureni olemaan hieman aktiivisempi,
mutta toki vieläkin ytyä ja pöhinää haluan lisää juureeni,
siispä ei muuta kuin leipomaan ja ruokkimaan juurtani.

Tein omat sämpyläni yön yli taktiikalla

3 dl vehnäjauhoja
1 dl juurta tai 1 1/2 tl kuivahiivaa
1 tl ruususuolaa
1 rkl sokeri
2 dl kädenlämpöistä vettä 
1 rkl öljyä

Sekoita kaikki ainekset huolella yhteen.
Taikinasta jää löysähkö,
mutta lisää jauhoja aamusella taikinaa työstäessäsi.
Laita leivin liina taikinakulhon päälle ja anna taikinan kohota kaikessa rauhassa 
yön yli huoneen lämmössä.
Seuraavana aamuna ota taikina ja vaivaa se jauhoja apuna käyttäen.
Jaa taikina paloiksi ja pyörittele niistä sämpylöitä.
Paista airfyerissa 180 asteessa noin 15 minuuttia.



Tämä halaus kertoo sinulle,
kuinka tärkeä olet minulle.


-Tupu-

Kommentit