Sämpylöitä leipäjuurella
Tämä viikko on erityisen kiireinen.
Aina hoidokeiden lähdettyä ja Ottosen vietyäni lähdemme Murun kanssa tekemään muuttoa Nokialle.
Koton taas tiskaamme ja pyykkäämme kaikki tuomamme tavarat
eli nyt on sunnuntaista alkaen pyykätty joka päivä yksi koneellinen pyykkiä.
Meillä alkaa olla keittiön vitriini sekä kaapit pikkuhiljaa tupaten täynnä tavaraa,
mutta ei hätää annamme ylimääräiset tavarat aina niitä tarvitseville.
eli nyt on sunnuntaista alkaen pyykätty joka päivä yksi koneellinen pyykkiä.
Meillä alkaa olla keittiön vitriini sekä kaapit pikkuhiljaa tupaten täynnä tavaraa,
mutta ei hätää annamme ylimääräiset tavarat aina niitä tarvitseville.
Tänään aloitin touhuamaan heti aamusesta.
Valmistin eilen pannaritaikina ja sämpylätaikinan.
Annoin kumpaisenkin taikinan tekeytyä jääkaapissa yönyli.
Tänään heti aamusella laitoin uunin päälle ja taikinat huoneenlämpöön odottelemaan.
Nyt on sitten sämpylät sekä pannari valmiina.
Samoin pesukone on pyörinyt ja lakanat kuivuvat ovien päällä.
Pikku hoidokki nukkunut pienet aamu-unet ja nyt olemme lähdössä ulos leikkimään.
Joskus on näitä energisiä aamuja ja toisinaan mennään sitten vähän rauhallisimmissa merkeissä 😅
Valmistin eilen pannaritaikina ja sämpylätaikinan.
Annoin kumpaisenkin taikinan tekeytyä jääkaapissa yönyli.
Tänään heti aamusella laitoin uunin päälle ja taikinat huoneenlämpöön odottelemaan.
Nyt on sitten sämpylät sekä pannari valmiina.
Samoin pesukone on pyörinyt ja lakanat kuivuvat ovien päällä.
Pikku hoidokki nukkunut pienet aamu-unet ja nyt olemme lähdössä ulos leikkimään.
Joskus on näitä energisiä aamuja ja toisinaan mennään sitten vähän rauhallisimmissa merkeissä 😅
(1 dl taikina juurta)
voit hyvin leipoa taikinan ilman juurtakin,
mutta silloin käytä hiivaa juuren sijaan
5 dl kädenlämpöistä kasvisten keitinlientä
1 tl ruususuolaa
1 tl hunajaa
n. 10-12 dl vehnäjauhoja
1/2 dl juoksevaa laktoositonta margariiniä
voit hyvin leipoa taikinan ilman juurtakin,
mutta silloin käytä hiivaa juuren sijaan
5 dl kädenlämpöistä kasvisten keitinlientä
1 tl ruususuolaa
1 tl hunajaa
n. 10-12 dl vehnäjauhoja
1/2 dl juoksevaa laktoositonta margariiniä
Sekoita lämpimään liemeen hunaja ja suola.
Lisäile jauhoja pikkuhiljaa taikinan joukkoon.
Sekoita jauhot hyvin taikinaan ja laita se sitten jääkaappiin vuorokaudeksi kohoamaan.
Lisäile jauhoja pikkuhiljaa taikinan joukkoon.
Sekoita jauhot hyvin taikinaan ja laita se sitten jääkaappiin vuorokaudeksi kohoamaan.
Ota taikina jääkaapista puoleksi tunniksi ennen leipomista jäähtymään.
Pyörittele taikinasta saman kokoisia sämpylöitä leivinpaperin päälle uunipellille.
Sumuta sämpylät vedellä ja ripottele halutessasi sämpylöiden pintaan hieman valkosipulirouhetta ennen uuniin laittoa.
Paista uunissa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Niin, että sämpylät on kypsiä ja kauniin värisiä.
Pyörittele taikinasta saman kokoisia sämpylöitä leivinpaperin päälle uunipellille.
Sumuta sämpylät vedellä ja ripottele halutessasi sämpylöiden pintaan hieman valkosipulirouhetta ennen uuniin laittoa.
Paista uunissa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Niin, että sämpylät on kypsiä ja kauniin värisiä.
Mitä sitten soppaasi laitatkin,
löydät sen lusikastasi.
Mukavia keitoksia
sinulle 😍
sinulle 😍
-Tupu-
Onpa hauska ajatelma ja niin totta : ) t. Ella
VastaaPoistaKiitos Ella ja ihanaa kuulla sinusta pitkästä aikaa.
PoistaMukavaa syksyä sinulle.