Kanelista kaura-omenapannukakkua
Tällä viikolla saatiin taasen lasten kanssa katsella ruohonleikkuria.
Mukava setä heilutti lapsille joka kierroksella mennessään lasten ohi.
Ihanaa, kun lapset saa niin iloisiksi pienillä asioilla.
Miksi me aikuiset tarvitsemme elämäämme niin paljon kaikkea,
emmekä ole sittenkään tyytyväisiä.
Otetaan näistä pienistä mallia ja nautitaan joka hetkestä,
mitä elämä tuo tullessaan.
Teen meidän hoidokeille kerran viikossa pannaria.
Näin syksyisin pannariin pääsee usein omenoita viipaleina, raasteena tai omenasoseena.
Se tekee pannarista mehevämpää ja hieman eri makuista.
Meidän pieninkin 9 kuukauden vanha pojanvesseli maistoi ensimmäisen kerran pannaria
ja nautti niin suunnattomasti kokemuksesta.
1/2 l gluteenitonta kaurajuomaa
2 kananmunaa
2 dl (gluteenitonta) kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja (gluteenittomia jauhoja)
n. 3 rkl luomu ruokosokeria
2 rkl juokseva margariiniä
1/2 tl ruususuolaa
n. 1/2 dl omenasosetta
1-2 tl kanelia
Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja laita taikina jääkaappiin turpoamaan.
Kaada taikina leivinpaperinpäälle uunivuokaan ja paista pannaria uunissa 225 asteessa noin 35 minuuttia.
Ai, että kun tuoksui koko huusholli niin herkulliselle.
Valmistan siis tämän pannarin aina heti lasten mentyä nukkumaan päiväunia.
Siispä lasten herätessä meillä on välipalapöytään ihanaa hieman jo jäähtynyttä pannaria.
Näin pienimmätkin sormisyöjät voivat syödä omat palansa vaivatta polttamatta pieniä sormiaan.
Jokainen työ, joka tulee tehdä,
sisältää jotain hauskaa.
Etsi se hauska,
ja työ muuttuu leikiksi.
(Maija Poppanen)
Rakkaudella
-Tupu-
Kiva idea laittaa pannaritaikinaan omenaa, täytyypä kokeilla!
VastaaPoistaKiitos Aliel vististäsi.
PoistaMinä usein jatkan pannaritaikinaa.
Milloin sekaan menee perunamuusin jämät tai vaikkapa porkkanaraastetta.
Syksyllä omenat ovat niin passeli lisä
ja meillä ainakin lapset niin tykkää.