Vebabpiirakkaa airfyerissä


Hernesoppakeitto kasvisversiona kiehuu liedellä ja jätän sen pian hautumaan kuuman levyn päälle.
Itse lähdemme hoidokeiden kanssa ulos puistoilemaan.
Eilinen kun meni aamupäivä sisällä odotellen kissojen hiekkaa sekä ruoka pakettia kotiin.
Mikä kumma siinäkin oikein on, että aina jos Murulla on TAYS reissuja on meille tulossa joku paketti ja joudun olemaan lasten kanssa sitten sisällä odottamassa paketteja.
Nytkin aika jana oli aamu 9.00-14.00 ja paketti tuli sitten 14.30.
No, tuoja oli kyllä kohtelias ja todellakin soitti pariin otteeseen pahoittelut, kun erääseen kouluun ei päässyt viemään tavaroita ja oli sen takia myöhässä.



Tämän niin kuin kaikki muutkin kasvis/vegeruokani voi aivan hyvin muuntaa kebablastuilla 
toimivaksi piirakaksi.
Itse käytin tällä kertaa kaupan valmista kaulittua pizzataikina pohjaa, mutta toki pohjankin voi tehdä itse.

280 g vebablastuja
2 pientä sipulia
1 paprika
n. 2-3 dl tomaattikastiketta
1-2 dl vettä
10 kpl tuoreen basilikan lehtiä
1//2 tl herbamare-yrtti suolaa
kuivattua 1 rkl basilikaa




Paista sipulia pannulla öljytilkassa niin, että se pehmenee ja lisää sitten joukkoon vebablastut sekä  paprika.
Hetken paisteltuasi seosta lisää joukkoon tomaattikastike sekä vesi ja mausteet.
Anna hautua pannulla vielä tovi.




Leikkaa pizzapohja puoliksi ja aseta se airfyer-vuokaan.
(Minä käytän leivinpaperi-vuokia airfyerini ritilä vuoassa.)
Voitelelin pohjan ensin juoksevalla margariinllä ja sitten ripottelin pinnalle hieman juustoraastetta.
Juuston päälle tulisi tekemääsi vebab-seosta ja vielä juustotoa kunnolla päälle.
Paista piirakkaa 180 asteessa noin 10 minuuttia airfyerissä.




Muista, et elä toisia varten,
vaan itseäsi.

-Tupu-

Kommentit