Bolognese-kastike soijarouheesta


Valmistin eilen soijarouheesta maukkaan bolognese kastikkeen.
Teen kastiketta aina kunnon satsin ja valmistelen sitten kastikkeesta monta herkullista ruokaa. Ensimmäiseksi toki syömme bolognesen spagetin tai muun pastan kanssa.
Sitten alkaa se suunnittelu,
nytkin on niin monta herkullista suunnitelmaa, joista jo yhden tänään toteutinkin, mutta siitä sitten seuraavalla kerralla lisää.



3 dl tummaa soijarouhetta
1/2 dl öljyä
1 sipuli
n. 1/2 dl soijakastiketta
3 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
3 porkkanaa
3 sellerin vartta
1 dl vehnäjauhoja
1 tlk (400 g) paseerattua tomaattia
n. 1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
n. 1 dl ketsuppia
1 oksa timjamia
2 oksaa oreganoa
1 oksa basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria



Kuullottele sipulisilput pannulla öljyssä ja lisää joukkoon soijarouhe.
Joukkoon voi lisätä tässä kohtaa jo mausteet sekä soijakastike.
Lisää joukkoon raastetut kasvikset ja silputtu selleri.
Nyt on jauhojen vuoro. Anna niiden hieman tummeta ja lisää sitten vesi sekä paseerattu tomaatti.
Anna kastikkeen rauhassa kiehua niin, että kasvikset pehmenevät joukkoon.
Lisää tässä kohtaa joukkoon tuore yrtit.
Huom.
Jos sinulla ei ole tuore yrttejä, niin älä huoli kuivamausteet käyvät hyvin tuoreksien tilalle.
Anna kastikkeen pöhistä pikkuhiljaa kuplien puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Itse laitan levyn pois päältä puolen tunnin jälkeen ja annan kastikkeen makustua kannen alla vielä toisen puoli tuntisen ennen tarjoilua.



Se, joka sanoo, että vain auringonpaiste tuo elämään iloa,
ei ole koskaan tanssinut sateessa.

-Tupu-

Kommentit