Tonnikalarisotto
Eilen tuli tosiaan käytyä katsomassa Murua Tampereen keskussairaalassa.
Kuinka huojentavaa olikaan nähdä Muru ja hänen vointinsa.
Pääsimme jopa alakertaan kahvioon kävellen.
No, erilaisia kokeita on vielä tulossa, koska oikea diagnoosi antaa odottaa itseään.
Lähden heti hoidokeiden lähdettyä kauppaan ostelemaan kissanhiekkoja sekä kissoille ja itsellekin hieman ruokaa.
Jännää kuinka erilailla syön nyt kun olen yksin.
(Onneksi lämmin ruoka tulee vielä hoidokeiden kanssa päivällä syötyä.)
Eilenkin vetelin soijajogurttia ja hapankorppuja.
Ensi viikko taitaa olla suurimmaksi osaksi salaatti ja keitto painotteinen.
Kaikki kyllä riippuu siitä olenko paljon kotosalla vai tuleeko reissattua Murun tykönä sairaalassa, lapsieni tykönä ja Mumskullakin olen loman alkuvaiheissa ajatellut piipahtaa.
No, aika näyttää mitä loman ensimmäinen viikko oikein tuokaan tullessaan.
Tonnikala on niin monipuolinen ja huokea ruoka-aine.
Pitsat, risotot sekä paistokset ovat niin ihania ruokia samoinkuin tonnikalatahnat, joita voi käyttää niin arkeen kuin juhlaankin.
Ehkä meidän tonnikalan moninaisuuteen vaikuttaa myös paljon se, että muru tykkää kalassa eniten juuri tonnikalasta.
2 prk tonnikalaa öljyssä
(carry-kastikkeessa tai muissa kastikkeissa olleitakin tonnikalapurkkeja voi hyvin käyttää)
3 dl pitkäjyväistä riisiä
6 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1-2 rkl tilliä
1 tl sitruunapippuria
1 tl currya
1 kevätsipuli varsineen kaikkineen
2 dl laktoositon juustokerma
Kaada kiehuvan veden joukkoon riisi sekä hetken kuluttua myös tonnikala.
Sipulinkin saa silputa tässä kohdin mukaan samoin kalaliemikuutio ja mausteet.
Keitä risottoa niin kauan, että vesi on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää,
Lisää lopuksi joukkoon vielä juustokerma ja sekoita hyvin.
Kun kerma on hieman imeytynyt ruokaan ruoka on valmista tarjottavaksi.
päätös pitää huolta itsestäsi
💖
-Tupu-
Kommentit
Lähetä kommentti
Mukavaa, kun kommentoit