Kesäkurpitsa tomaatti-mozzarella paistos


Täällä on ollut aivan ihana lauantai päivä.

Muru haki Mutsin meille syömään.
Mutsin kanssa sovittiin, että hän ottaa Sinuhen mukaansa.
Sinuhe on Mutsin silmäterä Egyptin Mau-uros kissa.
Sinuhe oli meillä silloin pari kuukautta hoidossa, kun Mutsi oli jalkaleikkauksessa.
Siispä Cassu ja Sinuhe tuntevat hyvin toisensa.
Nyt on vain ollut pitempi väli kissojen tapaamisella.
Gini taas ei ole Sinuhea nähnyt ollenkaan.
Kaikki meni mukavasti mitä nyt meidän kissat vahtivat Sinuhea jatkuvasti.
Mutta yht´äkkiä Cassu sähähti Simpalle oikein toden teolla ja Simppa oli loppu ajan meidän vierashuoneen sohvan alla.
Meidän kissat olivat niin karvat pystyssä, ettei olla ikinä nähty niitä sellaisina.
Keskellä selkärankaa oli sellainen irokeesi kumpaisellakin.
No, nyt on Sinuhe ja Mutsi omassa kotonaan ja meidän katit nukkuu pois rankan päivän tuomaa univajetta.

Itse odottelen saunaan pääsyä.
Meillä on alkanut taloyhtiössä kesäsaunavuorot ja minulla on lauantaisin iltasella sauna.
Ai, että mitä luksuksta...
Talvikaudeksi, kun en sauna-aikaa itselleni saanut, 
koska vuoro olisi ollut kolmen tai neljän aikaan lauantaina. 
Enhän minä nyt sellaista aikaa itselleni halunnut.




Aloitin jo eilen valmistelemaan meille tämän päivän ruokaa.

Tämä kaikki muu paitsi ruokakerma on siis jo eilen laitettu uunivuokaan ja jääkaappiin 
odottamaan seuraavaa päivää.
Nyt aamusella lisään joukkoon vain kupposen kermaa.
Nyt hän sen jo toteaa, 

Tästähän ei voi tulla,
kun hyvää.

1 kesäkurpitsa
2 isoa tomaattia
1-2 mozzarellaa (minulla oli yksi ja laitoin niitä tasaisin välein)
1 kevätsipuli varsineen
1 silputtu valkosipulin kynsi
1 oksa basilikaa
1 oksa oreganoa
1 oksa timajamia
2 rlkl parmesaania
2 rkl maustettua (laktoositonta)
tuorejuustoa (mulla tällä kertaa yrttistä)
n. 1 dl laktoositonta ruokakermaa

Viipaloi kasvikset suikaleiksi ja asettele ne uunivuokaan mozzarella viipaleiden kanssa noin suunnilleen tasavälein.
 Ripottele yrtit sekä raasta parmesaani uunivuoan pinnalle.
Laita pieninä nokareina tuorejuusto vuoan pintaan ja kaiken kruunaa ruokakerma.
Sitten vain uuniin ja asteiksi 220 noin 30 minuuttia ja ihana kasvis ruoka tai lisuke on valmis nautittavaksi.

Meillä tämä herkku sai lautaselle viereensä kasvispihvejä sekä salaattia,
mutta tottahan toki tähän käy rinnalle murea pihvikin, 
jos vain siltä tuntuu.

PST: No, niin herkkua tästä tuli, että kuvaa en kerennyt ottaa valmiista paistoksesta laisinkaan.
Nyt on koko paistos jo paremmissa suissa.

(Tässä meidän nuorimmainen, Gini)

Muista levätä.
Ei kaiken tarvitse olla niin 
täydellistä.

-Tupu-

Kommentit