Helppo marjatorttu


Tässä jussin kahvipöytään iki ihana kakku.
Valmistuskaan ei liiemmin aikaa vie.
Meillä ainakin torttu meni parempiin suihin alta aika yksikön.

Valmistan tätä torttua meillä usein, koska sokeri on minimoitu niin pieneksi,
että diabeetikko Murukin voi sitä hyvällä omallatunnolla välillä nauttia.
Siispä ihanaa herkuttelu hetkiä teille.




Pohja:
2 dl vehnäjauhoja/gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kakanmunaa
1 1/2 dl laktoositonta kermaa/maitoa/vettä
1/2 dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta tai 
50 g voita

Kostuta pohja n. 1 dl mehua tai laktoosittomalla maidolla

Täyte:
4 dl laktoositonta kermaa
mansikoita/mustikoita yms.

Vatkaa pohjan ainekset hyvin sekaisin.
Kun pohjataikina on hyvin sekoitettu kaada seos piirakkavuokaan.
Laita vuoka uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut kauniin värin pintaansa.
Anna pohjan jäähtyä ja pilko tarvittaessa marjoja piirakan päälle ja vatkaa kermavaahto.
Kaada kermavaahto kostutetun torttupohjan päälle ja koristele sitten kakku haluamasi näköiseksi.



 Elä elämässä
jossa perhoset vatsassa
ei johdu pelosta ja huolesta 
vaan iloisesta odotuksesta 
ja ihanista kokemuksista
-Tupu-

Kommentit