Tofu-pastaa ja hoitopäivämme

 


Minä kerron teille salaisuuden...
Minä olen joskus kova stressaamaan asoilla ja ne asiat ovat useinmiten aika sekä raha.
Nykyään en enään rahan kanssa niin stressaa, mutta ajan kanssa stressaan vieläkin välillä.
Niinpä nakkikastiketta iltasella väsyneenä tehdessäni ja samalla iltapalaa uunissa tarkkaillen meinasi stressi puskea päälle.
Se näkyy minusta tiuskintana ja napinana.

Tänään onneksi stressi on poissa ja osaan nauttia tästä päivästä.
Päivän ruoka nakkikastike on onneksi tehty ja pian puurolle lasten kanssa siinä samalla valmistan lasten syödessä päivä ruoalle salaatin valmiiksi, sitten ulos leikkimään.
Leikkimisen jälkeen sisälle tullessa alkaa perunamuusin teko.
Syötyämme ruoan siivoan pöydän sekä astiat. Sitten onkin välipalan valmistuksen aika. 
Teen sen aina ruokamme jälkeen, koska lasten nukkuessa minnäkin huilaan ja useimmiten nukahdan itsekin.
Herättyämme menemme suoraan välipalalle, jonka jälkeen meillä on yleensä tunti aikaa leikkiä tai touhuilla jotain yhdessä. Nyt se touhuaminen on äitienpäivä juttuja.
Sitten onkin ulos menon vuoro ja kotiin lähdön aika.
Siinä meidän päivät täällä noin suurpiirteisesti.


En ole paljoa tofuruokia tehnyt tai jos olen niin olen enemmän käyttänyt pehmeää tofua, 
mutta nyt savumarinoitua tofua.


n. 300 g spagettia (gluteenitonta)

1 pkt savutofua
1 sipulia
2-3 dl pastan keitinlientä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
1/2 tl ruususuolaa
2 dl lehtikaalia
1 dl parmesaania
2 dl wok-vihanneksia

Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan.
Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi ja sipuli silpuksi.
Paista ne paistinpannulla.
Lisää joukkoon spagetti ja mausteet sekä pakaste wok-vihannekset.
(Kuvassa ei wok-vihanneskia ole, koska lisäsin ne vasta lopuksi ja kuvat siitä jäi ottamatta.)
Raasta lopuksi vielä parmesaanijuusto ja sekoita se pastan joukkoon.



En voi muuttaa menneisyyttä,
mutta tulevaisuus on käsissäni.

-Tupu-

Kommentit