Perunasalaattia a´la Vappu

Eilen tuli istuteltua sekä koulittua parvekkeen taimia. 
Nyt on chilit saaneet väljemmät oltavat samoin ruohosipuli pääsi isomapaan ruukkuun odottamaan lisää kavereita itselleen.
Kahteen ruukkuun laitoin jo mullat valmiiksi ja niihin tulee yrttejä heti, kun saan niitä kaupasta ostettua.
Minä olen jo pitkät ajat ostellut yrttini aivan ruokakaupasta luomu-versioina ja hyvin ovat kasvaneet ja aivan meidän tarpeisiin myös satoakin olemme niistä saaneet.


 
Mietin tässä juuri, että meillä ei ole miesmuistiin ollut Vappua, Uuttavuotta tai juhannusta ilman perunasalaattia. 
Minulla ei ole mitään tiettyä ohjetta salaattiin, vaan jääkaapin sisältö ja mieltymykset ovat salaattimme pohjana. 
Niinpä nytkin jalopeno sekä lime toivat upeasti makua meidän salaattiimme.

Minulla on tapana ostaa kahden kilon perunapussi ja keittää koko pusillinen perunaa yhdellä kertaa.
Näin siis nytkin ja perunoista on nyt suurin osa käytetty.
Perunasalaattia tuli tehtyä tällä samaisella ohjeella kaksi eri kertaa sekä paistoin ihania parmesaani-juustoperunoita leikkeiden kaveriksi Vappu-aattona, mutta näistä paistinperunoista sitten toisella kertaa hieman enemmän. Nyt perunasalaatin kimppuun.

n. 10 kpl keitettyjä perunoita
2 suolakurkkua
(itse ostin suolakurkku kuutioita ja valutin puoli purkkia kuutioita sihdissä)
2 omenaa
1 iso punasipuli
2 rkl limenmehua
2 mietoa jalopenoa
n. 2 dl majoneesia

Kuutioi salaatti-ainekset haluamasi kokoisisksi paloiksi ja sekoita ne huolella majoneesin kanssa.
Anna makustua jääkaapissa tunti taikka pari ennen tarjoilua.
Nauti esim. nakkien kanssa.



Elämä on liian lyhyt.
Ei ole tarpeeksi aikaa jättää tärkeitä sanoja sanomatta.
-Tupu-

Kommentit