Omena-rahkapiirakka (ton-ton-ton)


Nyt on istuteltu siihen malliin yrttejä, ettei meidän pienelle parvekkeelle enempää enään mahdukkaan.
Äitienpäivä juttuja aletaan tällä viikolla hoidokeiden kanssa värkkäillä.
Mutta aloitetaan nyt ensin tämä viikko ja juodaan aamuteet ja jogurtit pois alta.


Tällä viikolla en tee tavanomaista viikon ruokalistaa, vaan tälläisen suurpiirteisen vihkon sivun.
Näistä ruoista koostuu meidän tämän viikon ruoat.


Viikonlopun tarjottavana oli herkullinen omena piirakka. 
Meni muuten todella hyvin kaupaksi, suosittelen kokeilemaan. Jos syöjinä ei ole keliaakikoita, niin aivan hyvin voit vaihtaa gluteenittomat jauhot tavallisiin vehnäjauhoihin.


POHJA:

150 g laktoositonta margariinia
1 1/2 dl sokeria
1/2 banaania 
5 dl gluteeniton jauhoseos
2 tl leivinjauhetta


TÄYTE:

500 g (2 prk) laktoositonta maitorahkaa 
vajaa 1 dl sokeria
1 dl laktoositon kerma
1/2 banaania 
1/2 sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
4 omenaa
(kanelia)
omenasosetta piirakan pohjalle

Vaahdota sokeri ja margariini lisää sitten soseutettu banaani ja leivinjauhe- jauhoseos. Levitä omenasosetta ohut kerros taikinapohjan päälle. Sekoita täyteainekset ja levitä omenasoseen päälle. Kuori omena, poista kara ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, levitä siivut täytteen päälle (lopuksi vielä ripaus kanelia) ja paisto 200 asteessa alatasolla reilu puoli tuntia.


Se, miten koet maailman,
riippuu sinusta.
-Tupu-

Kommentit