Kuningatarhyydykekakku

Olen taasen alkanut heräilemään aamuisin todella aikaisin. 
Tänäänkin neljältä ei enään uni tullut silmään ja nousin syöttämään kissoja sekä juomaan aamuteetä.
No, olenkin alkanut nukkumaan päivä-unia lasten kanssa.
Tänäänkin lähdin ulos viemään Ottoa jo ennen aamu kuutta. 
Pikkaisen siellä oli kirpakka keli vielä näin aamusella, mutta näkeehän se jo, että kaunis päivä silellä on tulossa.

 

Tässä on nyt viimmeisin leipomus viimmeviikon vieraille
ja nyt taasen siirrytään tavalliseen arkiruokaan.

POHJA:
250 g gluteenittomia keksejä
50 g juoksevaa kasvirasvaa

TÄYTE:
2 prk laktoositonta kuningatar-rahkaa
8 dl laktoositonta kuohukermaa
1/2 dl luomu ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 2 dl mustikoita
5 liivatelehteä
1/2 dl vadelmatiivistemehua



Laita liivatelehdet likoamaan veteen kulhoon.
Rypistä leivinpaperi ja laita se irtopohja vuoan pohjalle.
Murskaa keksit kaulinta apunakäyttäen pieneksi murskaksi.
Kaada nestemäinen margariini keksi murskan joukkoon.
Painele muruseos tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahkat sekä sokeri, vaniljasokeri sekä mustikat.
Kiehauta vadelmamehu ja lisää sinne puristetut liivatelehdet.
Sekoita liivate/mehuseosta hyvin, että liivate sekoittuu ja sulaa hyvin nesteeseen.
Kaada liivateseos vaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada vaahtoseos keksimurskan päälle kakkuvuokaan.
Anna kakun hyytyä jääkaapiossa yön yli.Irrota hyytynyt kakku vuoasta.
Koristele halutessasi kakku ennen tarjoilua.
Meillä ei kakku ole koristuksia tarvinnut, minun mielestän kakun pinat on itsessään niin kaunis.


Kauneuden löytäminen arkipäivästä,
siinä on elämisen taito.

-Tupu-

Kommentit