Se parempi pizzapohja



Meillä ollaan nyt leivottu oikein urakalla.
Eilen tuli tehtyä jääkaappiin tämä muheva pizzataikina ja tänään taas lapset pyysivät,
että leivottaisiin yhdessä leipää.
No, tuumasta toimeen...

 

Tänään on se päivä tai siis se päivä on nyt kahden päivän päästä.
Nyt on taikina tehty ja se saa odottaa jääkaapissa pari päivää ja sitten on se h-hetki
eli pääsemme täyttämään pitzoja.
Tästä taikinasta tulee kaksi herkullista pizza.

Muista pizzassa tärkeintä ei ole täytteen määrässä vain laatu.
Vähän on enemmän, ainakin tässä tapauksessa,
mutta täytteistä lisää silloin pozzaperjantaina.

5 dl lämmintä vettä 
1/2 pss  (n. 1 rkl) kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1 rkl ruokosokeria
1 rkl öljyä
n. 10 dl vehnäjauhoja (gluteenittomia jauhoja)

Sekoita kaikki ainekset ja laita taikina muovikulhoon.
Muovikulhoon vielä kelmu päälle ja sitten vain kulho jääkaappiin odottamaan.
Päivän parin päästä sinua odottaa kuohkea ihana pizzapohja, jossa on muuten niin mukavasti makua.


Mieleensä voi istuttaa
 hyviä uusia ajatuksia,
joista versoaa
elämää tukevia uskomuksia.

-Tupu-

Kommentit