Pesto-pasta mozzarellasalaattia



Tiedättehän sen tunteen, kun kevät on jo tullut ja 
täällä sitä odotellaan kauppaan kaikkia ihanuuksia varsisipuleista varhaiskaaliin.
No, Varhaiskaaliahan jo saa ulkomaisina versiona samoin kevätsipulia on ollut kaupoissa.
Kurkun hintakin on taasen laskenut talven jäljiltä.

Toinen asia mistä tietää kesän olevan jo aivan nurkan takana, kun meidän kotikadulla on pari traktoria keräämässä kolmannen traktorin lavalle hiekoitushiekkaa talven jäljiltä.

Tämä kevät on niin ihanaa aikaa...
Meidän parvekkeen kasvishuoneessakin on jo pari hassua ruukkua taimineen ja ensi viikonloppuna olisi Murun kanssa tarkoitus käydä ostamassa iso istutustaso sekä erilaisia hyöty taimia siihen.
Aivan sormet syyhyää...



Olen teille laitellut erilaisia pastasalaatteja, jotka olen marinoinut öljy/mausteliemillä.
Pastat saavat lillua liemissä puolesta päivästä vuorokauteen, että saavat kunnolla makua itseensä, 
mutta nyt tulee maukas salaatti, joka ei pitkiä makustumia kaipaa.
Pesto kun on itsessään sellainen makupläjäys.
Halutessasi lisää makua salaattiin voit jättää jogurttia pois kastikkeesta
eli tässä salaatissa on peston määrä se joka kertoo salaatin mausta.

n. 4 dl keitettyä pastaa
(tarvittaessa gluteenitonta)
1 mozzarella
1 pieni punasipuli
n. 10 cm kurkkua
2 tomaattia
1/2 jääsalaattia
1 dl pestoa
vajaa 1 dl turkkilaista jogurttia
n. 1 tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa ja silppua salaatti ainekset haluamasi kokoisiksi paloiksi.
(Punasipuli kannattaa kuitenkin leikata ohuiksi siivuiksi.)
Revi mozzarella ja sekoita pesto sekä jogurtti salaatin sekaan.
Mausta vielä mustapippurirouhella ja laita jääkaappiin hetkeksi makustumaan.



Upeita tulevaisuuksia ei kannata jättää taakseen.
-Tupu-

Kommentit