Rahkaomenapiirakka


Saimme eilen istuteltua lasten kanssa herneet yms.
Nyt vain kastelemme ja odottelemme ensimmäisiä silmuja mullasta tupsahtavaksi.
Tämä odottelu on aina niin jännittävää lasten kanssa.

Ulkona sataa märkää räpiskää ja me olemme sisällä aamupäivän.
Ajatuksissamme olisi valmistaa hoidokeiden kanssa keksejä aamupäivällä.
Jos saisin samalla leivottua Murulle gluteenitonta leipää tai sämpylää.


Tämä herkku oli kahvipöytämme kunkkuna sunnuntaipäivällisellä.
Tästä riittää isommallekin porukalle.
Piirakan kaveriksi voi laittaa vaniljavaahtoa tai jäätelöä, mutta piirakka sopii mehevyytensä vuoksi sillaisenaankin tarjottavaksi.


Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja/ gluteenitonta jauhoseosta
2 dl luomu ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 1/2 dl juoksevaa margariiniä

Pohjataikina:
hieman yli puolet muruseoksesta
2 dl laktoositonta piimää
1 kananmuna

Täyte:
3-4 isoa omenaa
5 dl laktoositonta rahka-smetanaseosta
1 dl luomu ruookosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Sekoita muruseoksen kuivat aineet kulhossa sekaisin. Sulata rasva ja kaada jauhoseoksen sekaan. Vatkaa sähkövatkaimella nopeasti muruseokseksi. Ota muruseoksesta noin puolet toiseen kulhoon, ja laita sivuun pinnan muruseosta varten.
Pohjataikinaa varten, lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen piimä ja kananmuna. Vatkaa nopeasti taikinaksi. Ei tarvitse olla sileää, vaan murupaakkuja saa jäädä.
Levitä pohjataikina leivinpaperilla vuoratulle suurelle uunipellille. 
Kuori ja viipaloi omenat. Levitä omenaviipaleet piirakkapohjalle.
Jos pidät kanelista, lisää hieman kanelia omenakuutioiden päälle
.
Valmista rahkatäyte sekoittamalla rahka ja smetana, sokerit ja munat vatkaimella sileäksi seokseksi. Kaada täyteseos tasaisesti omenaviipaleiden päälle.
 Ripottele sivuun jättämäsi muruseos rahkatäytteen pinnalle.
Paista piirakka 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40-45 min. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, jääkaappikylmänä, makeuden ja kosteuden tasaannuttua.


Jos ei nyt,
niin milloin?

-Tupu-

Kommentit