Punajuuri-porkkanakeitto


 Tänään on ihana päivä.
Lopultakin näyttää siltä, että tämä tauti on menossa ohi.
Kyllä tässä on yskittykin.
Viime yönä sain ensimmäisen kerran kunnolla nukuttua ja olo on nyt mukainen, 
pirteä ja iloinen.



Eilen valmistin punajuuri-porkkanakeittoa. 
Meistä punajuuriruoat ovat niin hyviä, että valmistamme niitä usein ja kerralla paljon.
Tätäkin herkkua syömme ainakin pari päivää.

5 punajuurta
5 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 sipuli
n. 1 l vettä
1 tl rosmariiniä
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl ruususuolaa
1 kasvisliemikuutio
1 dl laktoositonta kaurakermaa

Pinnalle:
laktoositonta kreikkalaista jogurttia

Kuori ja pilpo kasvikset kattilaan.
Lisää joukkoon vesi ja anna keiton kiehua niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä.
Lisää keiton sekaan sen kiehuessa mausteet.
Soseuta keitto ja lisää hieman kermaa joukkoon.
Syödessäsi keittoa voit lisätä keiton päälle laktoositonta kreikkalaista jogurttia.




On vain iloa ja keveyttä,
niin on.
-Tupu-


Kommentit