Kasviscurry




On se jännä juttu, että kerrankin kun saisi nukkua hiemen pidenpään, niin eikös sitä herätä tuntia ennen herätyskellonsointia.
Cassu ja Ginikin nukkuivat tämän yön mukavasti. Eivät herättäneet kertaakaan yön aikana.
Mitän nyt Gini heti herättyämme loikkasi oven päälle katselemaan huonetta ja meitä hieman uudesta perspektiivistä.
Kerrankin on kaikki aamutouhut tehtynä ilman kiireitä, vaikka olenkin siirtäyt viikko sitten herätystä kymmenen minuuttia aikaisemmaksi juuri sitä varten, että kerkiän aamuisin ottaa asiat vieläkin rennommin ja ilman stressin häivää.
Katsotaan nyt loppu viikolla, kun taasen kerran siisrrellään noita kelloja tunnin etiäppäin, että kuinkas mulle saitten käy.
Jaksaako sitä nousta aivan freessinä ja saako niitä aamu touhuja tehtyä ilman kiireen kierää.


Täällä koko huusholli tuoksuu tänään mukavasti mausteiselle.
Luvassa on kasviscurrya.
Tämä ruoka on mukava tehtävä.
Kasvikset näet voit pilkkoa jo edellis päivänä valmiiksi kannelliseen kulhoon, näin ei sipulin ym. kasvisten tuoksut pääse leviämään jääkaapissa ympäriinsä.
Näin ruoan valmistukseen ei mene aikaa, kuin vähän yli vartti.
Näin minulla on tapana tehdä arkisin, kun työpäivinä ei aina ole aikaa valmistella ruokia alusta loppuun valmiiksi.

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
3 rkl currya
n. 800 g kasviksia
(minulla oli kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa)
500 g tomaattimurskaa
4 kookosmaitoa
2 dl turkkilaistajogurttia
100 g lehtikaalia
1 1/2 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 ruukkkua korianteria

Kuori sipulit ja silppua ne pieniksi.
Kaada pataan öljy sekä sipulisilput.
Kuullottele sipulieta ja kaada joukkoon curry.
Lisää hetkenpäästä joukkoon kasvikset.
Lisää tomaattimurska sekä kookosmaito ja keittele kastiketta noin 15 minuuttia.
Lisää lehtikaali joukkoon ja mausta mieleiseksesi.
Silppua lopuksi vielä korianteri joukkoon.
Nauti riisin ja raikkaan salaatin kanssa.



Älä jää rannalle,
vaan sukella
elämäsi seikkailuun.
-Tupu-

Kommentit