Juustoinen parsakaalikeitto


Aamut alkavat olla jo niin valoisia, ettei tarvitse laittaa valoja.
Pakkasta tänään kuitenkin on eniten mitä koko talvena on ollut -19 astetta.
Me ei siis mennä aamupäivästä lainkaan ulos.
Minulla onkin 9-12 koulutus valtion ruokaaineympyrästä sekä sen huollosta.
Lapset saa nyt leikkiä ja minä kuuntelen sivukorvalla mitä koulutuksessa kerrotaan.
Pidän erilaisista koulutuksista, mutta koulutuksiin ei oikein pysty keskittymään 100 % työpäivän aikana.
No, en kyllä enään iltasellekkaan halua yhtään enempää koulutuksia mitä nyt on.
Siispä komsii komsaa...
Mikä nyt sitten on parempi.
Minulle ainakin nämä päiväkoulutuksetovat silti se parempi vaihtoehto 
tai ehkä tuo päiväuni aika voisi olla se paras vaihtoehto koulutuksen kuunteluun.
No, onhan onneksi koulutuksia joita voi kuunnella silloin kun itsellä on paras aika kuunteleuun.


Nyt on kaupassa ollut halvalla parsaa ja sitä on sitten tullut ostettua kaappi väärällee.
Onhan se niin herkullista joka muodossa, mutta rajansa kaikella.
Jos jääkaapissa alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt parsakaali on parempi jättää kaalit kauppaan ja käyttää vanhat kasvisket kuleksimasta.
Siispä meillä tehtiin ihanan juustoista ja samettista parsakaalikeittoa,
Kyllä kasvikset ja keitot ovat sitten ihana yhdistelmä.


n. 250 g parsakaalia
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 tl ruususuolaa
5 dl kiehuvaa vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl limen mehua
n. 100 g viherpippuri sulatejuustoa
n. 1 dl laktoositonta juustonmakuosta ruokakermaa


Palastele parsakaali ja silppua sipuli.
Kuullota sipuli öljyssä kattilassa ja lisää joukkoon parsakaalin palat.
Kaada joukkoon myös kiehuva vesi ja mausteet.
Leikkele mukaan myös sulatejuusto.
 Keitä keittoa niin, että parsan palat ovat kypsiä eli noin 15-20 minuuttia parsan koosta riippuen.
Soseuta keitto ja lisää lopuksi joukkoon vielä kerma. 
Näin saat keitosta ihanan samettisen.


Tee tässä hetkessä se muutos,
joka vaikuttaa kaikkiin tuleviin huomisiin.

-Tupu-

Kommentit