Lipstikkainen lihakastike

 

Tämän päivän motto on...
Elämästä pitää ja saa nauttia.

Aamusella vielä sängyssä loikoillessa juttelimme Murun kanssa tämän päivän kulusta.
Se menee jokseenkin näin.
Aamupala meidän kaikille karvakamuille sekä itselle, sitten pesukone pyörimään.
Laitoin jo eilen valmistamani lihakastikkeen uuniin muhimaan. 
Otan pian uunin pois päältä ja kastike saa jäädä muhimaan uuniin, kun minä lähden viemään Otto-koiraa ulos. Ulkoa tullessa lähdemme heti käymään kaupalla. Minun kun on alkanut niin tehdä mieli borsskeittoa,
että saadaan ensiviikon alussa keitokset tulille.
Kaupalta tultuamme laitan Murun eilen kuorimat muusipotut kiehumaan.
Tässä välissä myös pyykit kuivumaan pesukoneen uumenista.
Syömisen jälkeen lähdemme yhdessä Murun kanssa viemään Ottoa tuonne Pyhäjärven rantaan.
Loppu päiväksi ei sitten enään ole muuta ihmeellistä touhuilua, kun lakanoiden vaihtoa ja Oton iltalenkkiä sekä minä käyn suihkussa, että pääsee raikkaana puhtaiden lakanoiden väliin lukemaan kirjaa ja nukkumaan.
Ihania nämä vapaapäivät, vaikka eilisen Ikea kierroksen jälkeen oli niin naatti, että ajattelin ettei halua enään yhtään kauppareissua tälle viikonlopulle. Niin se vaan mieli vaihtuu yön aikan 😊


300 g possun suikalelihaa
1 iso sipuli
3 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
1 pieni lanttu
1 kasvisliemikuutio
1 dl gluteenitonta jauhoseosta/vehnäjauhoja
1 l vettä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1/2 dl gluteenitonta soijakastiketta
kourallinen hillosipuleita
kourallinen lipstikkaa


Paista padassa sipulisilppu ja possunsuikaleet.
Lisää mukaan myös porkkanat ja kun seos on saanut kauniin värin pintaasa lisää seoksen joukkoon jauhot.
Kun jauhot ovat hetken paahtuneet padassa lisää joukkoon vesi ja tomaattimurska.
Mausta kastike ja lisää loputkin ainekset kastikkeen joukkoon. Jätä pataporisemaan puoleksi tunniksi.
Sekoittele kastiketta sillooin tällöin, ettei lihat ym. jämähdä kastikkeen pohjaan.
Laita liesi pois päältä, mutta jätä kastike vielä jälkilämmölle tekeytymään.

Itse tein tämän jo edellis päivänä ja laitoin kastikkeen kylmään yön ajaksi.
Aamusella otin padan kylmästä ja leikkelin lipstikat kastikkeen joukkoon muhiskelemaan. Sitten vain laitoin padan uuniin 175 asteeseen tunnin ajaksi.
Nyt kastike on muhinut jälkilämmöillä parisen tuntia ja perunamuusin perunat alkavat olla kypsiä.
Siispä muussaan muussin ja maistan onko kastikkeen maut kohdillaan.
Sitten vain syömään muusia ja lihakastiketta hapankaalin sekä salaatin kanssa.



Hei, tässä teille vähän eilis iltaisia kuulumisia.

Täällä täytyy istua loppu päivä emännän sylissä, ettei tänään enään karkaile kotoa minnekkään.
Ihme remputtajia ne on, kun täytyy viikonloppunakin vapaapäivänä lähteä pitkille kauppareissuille ja jättää meidät tänne kotiin oman onnemme nojaan.
Otto sentään pääsi Mutsille ja siellä kiltti yläkerran setä vie Otto-koiraa lenkille ja postaamaan pihaan.


No, kyllä me saimme kaiken huomion heti emännän ja isännän palatessa kotiin.
Vaikka isäntä kyllä kokosi jotain mielenkiintoista pitkää juttua jossa oli niin mielenkiintoinen johto päässä. Me olisimme niin tykänneet leikkiä sillä, mutta isäntä ei ollut asisata ihan samaa mieltä kanssamme.
Kotona on sitten ihanaa olla...

Cassu & Gini


Tämä on sinun tutkimusmatkasi
-Tupu-

Kommentit